RANDEVU ALIN
Bayanlarda Kat Kesim Nasıl Olmalıdır?
5 Eylül 2019
Bayanlarda Kat Kesim Nasıl Olmalıdır?
OKUNMA : 7843

Her kadın için saçları en hassas noktası ve en değer verdiği aksesuarıdır. Saç kesimi de saç bakımı kadar önemli bir husustur ve bayanlar saçlarını kestirme konusunda model seçmekte oldukça hassastır. Bayanlar saçlarını kestirmeye karar verdiğinde hangi saç modeli yakışır gibi düşüncelere kapılır. Birbirinden farklı saç kesim modeli bulunmakla birlikte her kesim modeli de her yüz şekline gitmeyebilir. Peki, kat kat kestirmeyi düşünen bayanlarda kat kesim nasıl olmalıdır? Ve nelere dikkat edilmelidir?

Kat Kesim Modelleri

Elbetteki saç ve yüz yapınız saç kesimine yön veren özelliklerdendir. Katlı saç kesimi bu noktada en çok tercih edilen ve beğenilen saç kesim modeli olarak karşımıza çıkar. Modern bir görüntüye kavuşturmasının yanı sıra hem uzun hem de kısa saçlar için birçok farklı kesim modeli olması bayanlar için çekici bir model olmasını sağlıyor. Kısa saçlar ve uzun saçlar için birçok katlı saç modelleri mevcuttur. Kuaföre gittiğinizde saçınızın ince telli ya da kalın telli oluşu ve yüz şeklinize göre saç kesim katoloğundan kendinize uygun kat kesim modeli tercih edebilirsiniz.

 

En İyi Kat Kesim Modeli Hangi Yüze Gider?

Katlı saç kesimini yaparken saç boyutunun herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Katlı kesim isteyen bayanlar, her boydaki saç için bu kesim modelini tercih edebilirler. Genellikle uzun saça sahip olan bayanlar saçlarını daha kabarık ve gür göstermek için bu saç kesim modelini seçmektedir. Katlı saç kesim modelleri için ideal olan yüz şekli, kare ve oval yüzlerdir. Eğer böyle bir yüz çehresine sahipseniz gönül rahatlığı ile katlı saç kesimi yaptırabilirsiniz.

Kat Kesimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diğer saç modellerine kıyasla katlı saç modeli daha kullanışlı bir modeldir. Bu saç kesiminde önemli olan husus, katın saçın hangi bölgesinden başlayarak verileceğidir. Eğer kat önden başlayacaksa, saçlar başın ön bölümünde toplanarak kesilmeye başlanmalıdır. Kat arkada isteniyorsa, saçlar başın tepe kısmında birleştirilerek kesilme işlemi yapılmalıdır. Kesme işlemi ardından beklenmeyen bir kısalık olmaması için ilk kesilen saç kesimi dikkate alınarak kat verme işlemi yapılması önemlidir. Bunun için bayanlarda kat kesim nasıl olmalıdır? Sorusunun cevabını bilmek faydalı olacaktır.

Yorum bırakın
isim
muru duru
19 Mart 2020, 23:22
asasd
TÜM YORUMLARI OKUYUN
En Çok Okunan Yazılar